Willinge

Resor i sommar och höst
Har börjat planera sommaren/hösten och jag tror tyvärr det kan dra iväg lite.. Innan jag började planera sommaren så tänkte jag att det kändes rimligt att lägga ungefär 2.000kr/mån extra på semester, dvs 24.000kr/år. Men som det ser ut nu kommer jag åka iväg på 4 resor (eller kanske 3.5 eftersom en är en weekend) och jag vill inte skippa någon resa pga pengar.

Jag har ju ändå sparat mer än planerat eftersom jag fick mycket i skatteåterbäring och har även gjort av med väldigt lite pengar under året.
 
Kan ju slänga in en gissning på vad jag tror att resorna kommer sluta på så får vi se i efterhand om jag fick rätt:
 
  •  Den dyraste resan kommer nog gå på ca 13-15k. Jag åker med en kompis som gillar att bo på fina hotell och äta på bra restauranger. Och vi är borta 8 dagar. RESULTAT: Spenderade 18.000kr.
 
  • Weeekenden går nog på ca 2.000kr. Vi åker tåg för ca 1.000kr och bor gratis. RESULTAT: Spenderade 2.875kr.
 
  • En av resorna går kanske på 8k. Kompisen jag åker med är student så vi kommer nog bo på vandrarhem och dricka öl i parker osv. Vi har inte bokat något än så vet inte hur länge vi kommer vara borta, men gissar på 8-10 dagar. RESULTAT: Spenderade 6.200kr
 
  • Sista resan går kanske på 10k. Kommer nog vara borta 2v och bor gratis. INSTÄLLD/UPPSKJUTEN
 
Så totalt gissar jag på att mina resor kommer gå på mellan 33-35k. Bör tillägga att det här är extrakostnader (dvs hur mycket mer det kommer kosta till skillnad mot om jag bara var hemma). Sista resan kommer nog bli dyrare än 10k om jag räknar in allt jag äter men eftersom jag bor hemma hos en kompis så kommer vi nog äta en del mat hemma, och då räknar jag den matkostnaden som 0kr extra.
 
Det ska bli kul att se hur långt ifrån jag är mina gissningar. Ska tillägga att de två sista resorna inte är bokade än så det kan bli annorlunda från vad jag tänkt. Den sista är osäker att den ens blir av.
 
RESULTAT: Totalt kostade resorna 27.075kr, eller ca 2.250kr/mån om man tar ut det på helåret. Inklusive all mat, så själva resekostnaden är lite lägre eftersom jag ju spenderar pengar hemma också. Totalt var jag borta 3 veckor.