Willinge

Ökad spendering under sommaren
Jag förstod att jag skulle spendera mer pengar under min sommarledighet men trodde faktiskt inte den skulle öka med så mycket som den gjorde.
 
Är dålig på att veta exakt hur mycket jag spenderar eftersom jag har flera olika bankkort och dessutom lägger man ut pengar ibland och får swish tillbaka och då stämmer inte riktigt summorna.
 
Men min kreditkortsräkning (det kort jag använder mest) brukar ligga på mellan 6k-9k en vanlig månad, senaste månaden hamnade den på 15.5k. 
 
Fortfarande är det inte i närheten av hur mycket jag brukar spendera en "vanlig" sommar där jag reser. Men det är ändå en ganska rejäl ökning.
 
Dock tycker jag inte det gör så mycket. Jag har haft en toppenbra sommar! Har hittat på massor av roliga aktiviteter, beställt mycket hämtmat besökt många barer. Unnat mig lyxen att åka ganska mycket taxi. 
 
Dessutom kommer jag få semesterersättning på ca 4k totalt så i slutändan kommer inte skillnaden bli så stor.
 
En reflektion jag gjort är att förra året bodde jag på ett hotell i en vecka där varje natt kostade nästan 1000kr/person. Den här sommaren har jag inte bott på hotell en enda natt och har istället kunnat spendera ca 1000kr på en kväll när jag ätit och druckit ute + åkt taxi. Även om det är kul att resa och upptäcka nya platser så känns det ju klart mer värt att spendera 1000kr på andra saker än en sovplats. Så det känns som att jag fått ut mycket mer för mina pengar den här sommaren än tidigare somrar:)